Lidt om babysvømning


Hvor tidligt kan man starte til babysvømning?
Hos os kan man som udgangspunkt starte når baby er min. 6 uger gammel, men navlen skal være lægt og baby veje over 4 kg. Hvis det er mor som skal med i vandet, så skal mors 8 ugers undersøgelsen være overstået og lægen have sagt god for, at mor er helet og klar til at gå i vandet. Far eller anden person med tæt tilknytning til baby kan altså gå med i vandet allerede fra baby er 6 uger. 

Hvis barnet har et handicap, er kronisk syg eller tidlig født skal du spørge din læge til råds om hvornår det er forsvarligt at starte til babysvømning.

Husk at informere instruktøren om evt. handicap, kronisk sygdom eller tidlig født. Dette vil gøre at instruktøren kan tage de rette hensyn og give bedre vejledning i vandet.

Ovenstående er kun vejledende. Lægens og sundhedsplejerskens anbefaling bør altid følges.

 

Gode råd og lidt regler


Kom i god tid så I kan tage det stille og roligt i omklædningen. Gerne have 15-20 min til at klæde om; Stresset forælder vil også stresse barnet. Undgå at lave noget som kan være stressende eller overstimulerende for barnet inden svømning. Altså ikke noget med lige at få klaret indkøb eller lignende inden svømning. Det bedste for barnet er at være frisk og vel udhvilet.

Vær opmærksom på at gulvet i baderummet i Birkebjergparken er glat når du går rundt med bare fødder - så gå med forsigtighed.


I bassinerne skal barnet bære blebuks og evt. indlægsble. Vi anbefaler Happy Nappy blebuks til piger og drenge samt indlægsble fra Huggies – kan købes i svømmehallen eller online hos

Svømmespecialisten (spørg efter rabatkode).


Første gang til babysvømning vil instruktøren starte med at informere om gældende regler for den svømmehal du befinder dig i, således du og baby kan være trygge ved at færdes i svømmehallen og i omklædningen. Da dette godt kan tage 10-15 min., så sørg for at baby har et håndklæde eller badekåbe på. Første gang barnet er i svømmehallen er der rigtig mange nye sanseindtryk og derfor bliver barnet derfor også hurtig træt.
Er I kommet til holdet i løbet af sæsonen, så start med at være i bassinet ca. 15 min., da det er bedre at stoppe før barnet, bliver overtræt og ked af det. Derefter øges det med 5 min. indtil barnet kan være med til en fuld træning på 30 min. Det samme gælder for hele holdet de første par gange.

Sørg for at have et håndklæde klar til at svøbe om barnet når I går op af bassinet – dette vil skabe tryghed og varme.
Medbring evt. sut hvis jeres barn bliver ked af det. Sutten kan gemmes i badedragten/-buks.
Hvis barnet bliver ked af det, så forsøg at skabe tryghed ved at kramme og snakke med barnet samtidig med at barnets krop holdes under vandoverfladen for at holde på varmen.

 

1. Sørg for grundig afvaskning af dig selv og barnet.
Hvis varmtvandsbassinet bliver fyldt med bakterier, kommer der mere klor i vandet, som gør at jeres barn kan få røde øjne og irriteret hud.

2. Håret skal være vådt og vasket, derved undgår man at løstsiddende hår falder af i vandet og lægger sig i vandoverfladen.

3. Sminke og smykker er FORBUDT! Også selvom man ikke skal have hovedet under vand.

4. Efter svømning er det godt at vaske klorvandet af babyen og evt., smøre lotion (ikke olie) på, da huden let bliver udtørret.

5. Babyer må ikke komme i sauna der er over 37° varm, da de ikke kan svede og udlede varmen.

6. Deodorant-spray og parfume er FORBUDT i omklædningsrummet så længe der er babysvømning.

7. Det er en god idé at have noget med som barnet kan spise og drikke efter svømning – der er brug for energi.

8. Det er tilrådeligt uanset vejret at give barnet en hue på efter svømning for at undgå mellemørebetændelse og forkølelse.

NB. Hvis barnets tilknytning er større til den ene forælder, ofte moderen, kan barnet måske blive lidt utryg ved at den anden forælder er med i vandet. I dette tilfælde kan det være en god idé at skifte fra gang til gang, så barnet ender med at føle tryghed ved begge forældre i vandet.

 

Svømning derhjemme

1. Babysvømning derhjemme vil fungere bedst i et stort badekar, men et babybadekar kan selvfølgelig også bruges, men det er en fordel at ledsager er med i badet.

2. Navlestumpen skal være tør før der startes til babysvømning i svømmehal eller derhjemme, herved undgås infektioner.

3. Vandtemperatur ved første bad ca. 35 grader, derefter sænkes temperaturen gradvis til ca. 32 grader. Grunden til dette er, at det er ofte den temperatur der findes i svømmehallens      varmtvandsbassin.

4. Sæbevand svier i øjnene. Brug i stedet en dråbe olie i vandet, da det det bedre, men det bedste vil være, at man helt undgår at putte noget i vandet.

5. Aldrig svøm på en helt tom mave, da der ikke kan arbejdes på en tom mave. Jeres barn kan blive meget trist og ked af det. Derimod må barnet heller ikke spise lige inden der skal bades.

6. Lad barnet ligge på ryggen i badekarret hvor du/i støtter ved ryggen og/eller skuldrene. Fokusér på langsomme bevægelser og prøv ofte at have ørerne under vandet. Øvelser på maven er også rigtig gode, men der må ikke dykkes.

 

 

 

 

 

 

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram