Klovnefisk - Børn niveau 1
Klovnefisk - Børn Niveau 1 er det andet hold af i i alt fire hold, i vores svømmeskole opbygning. På disse hold er der fokus på at udvikle svømmeteniskefærdigheder med udgangspunkt i svømnings fire elementer(vejrtrækning, elementskift, balance og fremdrift). Holdet er for vandglæde børn fra 5-9 år, som kan ligge i vandet på maven og ryggen, samt få hoved undervand. Der arbejdes på at få svømmefærdigheder, så man kan begå sig på dybt vand. I stigning med færdighederne bliver bedre, vil der blive evalueret undervejs om man skal prøve at være på et hold i den dybe ende.
Det skal være sjovt at lære at svømme, derfor vil læringen forgå gennem leg. Vores trænere er øvet i, at lege grundfærdighederne ind hos børnene.
Forudsætninger:
Der er en forudsætning at man har gennemført øvelsesmålene på Haletudse - Plask og leg eller på anden vis har opnået de færdigheder der står beskrevet på dette hold. Hvis i ved sæsonskift eller på andet tidspunkt er blevet anbefalet dette hold, har i opnået forudsætningerne.
Øvelsesmål:
På Klovnefisk - Børn niveau 1 har vi i samarbejde med FiBU lavet nogle øvelsesmål, der tager udgangspunkt i Dansk svømmeunions AquaChamp. Disse mål skal være med til at sikre højere kvalitet i undervisningen og være med til at tydeliggøre overfor jer forældre hvad de arbejder med på de forskellige hold.
- Rutsje i vandet fra en stor plade. Barnet skal sidde på en stor plade, der gøres våd og rutsje i vandet fra denne. Når barnet er i vandet, skal det søge mod kanten og tage fat i bassinkanten.
- Flyde på ryggen som et X med hjælpemiddel. Barnet skal ligge i vandoverfladen med ørene i vandet og flyde som et X. Barnet må gerne anvende opdriftsmiddel til hjælp som fx en aquaorm, støtte fra instruktør eller hjælpetræner.
- Rejse sig fra rygliggende. Barnet skal ligge på ryggen og herfra rejse sig i vandet således, at barnet finder balancen i en stående position i vandet. Denne øvelse kan evt. laves med en aquaorm, som kan holdes i hænderne eller liggende under ryggen/maven
- Raketstart på ryggen. Barnet laver et afsæt fra kanten ved at sætte fødderne på bassinkanten og holde fast i toppen af kanten med hænderne. Herefter skubber barnet sig ud fra kanten med ryggen mod bassinet.
- Spotte nødstedet person - barnet skal "spotte" en nødstedt person og hente hjælp ved at sige "hjælp eller ved at hente en voksen eller instruktør. Herefter skal barnet kaste en genstand, der kan flyde, ud til den nødstedte, som tager fat i flydegenstanden og svømmer ind til kanten.
- Kendskab til at tilkalde hjælp - Barnet skal "spotte" en nødstedt person og hente hjælp ved at sige "hjælp" eller ved at hente en voksen eller instruktøreren. barnet skal have kendskab til at ringe 1-1-2, hvis man ser en person i nød.
Derudover arbejdes der med at videreudvikling færdighederne fra at være mobil på maven og ryggen, til at arbejde med svømmearterne crawl og rygcrawl.
Undervisningen er 30 min
Praktisk information:
Svømmehal: Næstvedsvømmehal, Nygårdsvej 100
Bassin: I det store bassin - i det lave ende - 120cm
Omklædning: Som udgangspunkt vil der komme en hjælpetræner ned i omklædningen og hente børnene 5 minutter før undervisningen starter. Som forældre ser vil i NSK gerne at i støtte jeres barn i at blive selvstændig og selvhjulpet i omklædningsrummet.
Badetøj/udstyr: Barnet skal have badebukser, gerne tæt siddende, eller badedragt på. Vi ser gerne de har svømmebriller med, da det kan være en stor hjælp i barnets læring.